“We wilden de IT voor de groep in binnen-en buitenland stroomlijnen zodat het geheel geharmoniseerder en performanter kon werken.

Onze IT-partner CDM ICT raadde ons in eerste instantie Office365 aan opdat mail en agenda op alle toestellen perfect gesynchroniseerd zouden zijn

Na de implementatie hiervan werd de GDPR problematiek aangepakt door te upgraden naar Microsoft365. Hiermee beschikken we enerzijds op alle toestellen over de nieuwste versie van Windows10 en Office zodat verouderde software geen bedreiging meer vormt. Anderzijds worden alle apparaten centraal beheerd vanuit de cloud wat ons in staat stelt een quasi perfect veiligheidsbeleid uit te rollen. Alle potentiële elementen van gevaar zijn gecounterd: de gebruikers, de apps, de toestellen en de data zelf. We kunnen bedrijfsgegevens vanop afstand wissen en via labels kunnen we aangeven wat er met bepaalde bestanden mag/moet gebeuren. Dit systeem biedt ons ook de mogelijkheid om via 1 druk op de knop alle gegevens van een bepaalde klant te wissen binnen onze MS365-omgeving. Zodoende voldoen we ook hiermee aan de vereisten van GDPR.

Dankzij de hybride set-up van ons netwerk en SSO kunnen we nu met hetzelfde paswoord aanloggen op onze toestellen en in Office365, hetgeen het gebruiksgemak verhoogt.

Tot slot werd er ook een ingenieus back-upsysteem uitgerold waarbij we zowel mails op mailniveau als data uit SharePoint perfect en eenvoudig kunnen terugzetten.

Kortom productiviteit, veiligheid en peace of mind zijn gegarandeerd.”

Bart Duysters, Group general manager Aquasystems International NV
http://www.aquaturbo.com